Ervaring van deelnemers

"De begeleiding bij werkwaardig is mij erg goed bevallen. Met name omdat ik eigenlijk meteen het gevoel kreeg dat ikzelf echt centraal stond in het geheel.

Waar mogelijk werden vooral ook mijn kwaliteiten en ambities benadrukt in het traject, waardoor je echt het idee kreeg dat vooral mijn belangen goed behartigd werden. Ook is er zo gericht mogelijk geprobeerd mijn dromen te combineren met de huidige realiteit en wat er op korte termijn haalbaar is, icm. het kijken naar de beste route voor het realiseren van mijn dromen op de lange(re) termijn.

Ook word je er op meerdere vlakken gestimuleerd om over wat onconventionele zaken na te denken en die vervolgens proberen te benoemen. ( zoals bv. het zo concreet mogelijk uitwerken van al je dromen op zoveel mogelijk vlakken, en dat op papier zetten)

Verder voelde ik me erg op mijn gemak tijdens de gesprekken en dat is natuurlijk ook geen onbelangrijk detail.

Kortom kan ik het iedereen aanraden die behoefte heeft aan zeer persoonsgebonden begeleiding."


"Het traject was een doorbraak voor de 1e stappen van aktie. Ik heb geleerd op te komen voor mijn eigen kunnen en kwaliteiten." 

"Ik vond het traject 'to the point'. Vol positiviteit en herkenning. Bevestigend. Concreet. Opbouwend. En plezierig."

"Het belangrijkste vond ik dat er eindelijk iemand naar mij luisterde, die mij serieus nam. Ik vond het leerzaam."

"Ik kon mezelf zijn, voelde me gewaardeerd, zonder emotionele druk." 

"Wat ik goed vond aan het traject was de individuele begeleiding, de vriendelijkheid, openheid, afwisselend. Het voelde als het laden van een accu, ben na elke bijeenkomst vrolijk en vol energie weggegaan. Het traject heeft me dichter gebracht bij wat ik wil, ik denk nu heel goed na wat ik zelf wil."

"Ik ben blij dat ik heb deelgenomen aan WerkWaardig. Want buiten de ruimte en persoonlijke aandacht die ik kreeg is voor mij het belangrijkste geweest, dat alles wat ik ben en alles waaruit ik besta zo serieus genomen werd. Het ging, voor mij, voor het eerst in mijn leven niet om wat ik moest worden of moest doen, maar om dat wat ik al was. Het resultaat daarvan is, dat ik mijzelf, nu ook een stuk serieuzer neem. Ik kijk weer naar die dingen waarvan mij voorheen altijd werd verteld dat ik die maar moest vergeten of afleren of ophouden met dromen en volwassen worden. Die ommekeer heeft er bij mij voor gezorgd dat mijn toekomst of mijn toekomstige baan hoor bij de weg die ik in het leven ga afleggen. Dat hoort bij mij en wie ik ben. In mijn toekomst zal ik er dus voor zorgen, dat ik nooit meer wacht tot de klok zegt dat ik klaar ben met werken en eindelijk weer kan beginnen met mijn leven en wat ik daar eigenlijk mee wilde. Nee, mijn werk zal voortaan een belangrijk deel van mij en mijn leven zijn. En al dat maakt dat ik haast niet kan wachten om die baan te vinden die ik wil, zodat ik ook dat deel van mijn leven kan leven." 

"Het was een goed traject. Op een andere, 'alternatieve' manier kijken naar en bezig zijn met wie je bent en dat wat je echt zelf wilt en kunt. Prettige manier. Fijne en goede begeleiding en steun. Fijn dat het individueel kon ipv. in groep. Persoonlijke aandacht en dan laat ik anderen niet voor gaan. Overzichtelijk. Een extra dimensie, het werken met het octaaf. Interessante teksten en prettig om op meerdere manieren bezig te zijn (film, videao, latifa-meditatie, muziek etc.). Het benoemen van het talent was een bevestiging van wat ik ergens als wist." 

"Het was leerzaam, in die zin dat je op een andere manier aankijkt tegen werk. Dit traject heeft me aan het denken gezet en me een heel eind in de richting geholpen." "Ik vond dit traject erg leerzaam. Ik had niet verwacht dat je zo met jezelf geconfronteerd zou worden, maar daar heb ik wel het een en ander van geleerd. Ik vond het leuk om te doen en het was ook altijd gezellig en een ontspannen sfeer. Ik heb in dit traject geleerd wat mijn talent is en hoe ik dat in mijn werk vorm zou willen geven. Ik heb ook geleerd dat ik veel meer kan dan dat ik zelf dacht. Ik heb nu meer vertrouwen in mezelf."