Begeleiding

Het arbeidstraject wordt begeleid door Tom Ribbens (foto), maatschappelijk werker. Hij is vanaf 1995 actief in het baanlozenwerk van Tilburg en vanaf 1997 via een eigen stichting: Met hart en ziel. 

Hij heeft veel ervaring in het begeleiden van mensen die op zoek zijn naar werk dat echt bij hen past. In september 2000 organiseerde hij een symposium met de titel Baas van mijn eigen arbeid. In het seizoen 2000-2001 volgde hij een persoonlijk leerjaar bij stichting De Voorde, waar hij kennis maakte met de inhoud van de themabijeenkomsten, zoals die in dit arbeidstraject vorm krijgen. In 2005 rondde hij bij dezelfde stichting de Pulsar-opleiding af.
Zie ook www.devoorde.nl

De naam van mijn talent is 'verbinder'. Ik ben in staat om iemands potentie te zien, door de beperkingen heen. Ik breng mensen samen die iets voor elkaar kunnen betekenen. Ik word enthousiast als iemand zijn werk vorm geeft vanuit zijn essentie, vanuit wie iemand is.
Ik ben in staat om binnen de wet en de regels ruimte te scheppen voor de situatie van de deelnemer, zodat deze zich gezien voelt in wie hij of zij is. Dit gekend worden in wie hij of zij is, is voor mij de basis van het traject dat ik aanbied en waar vanuit de ander in beweging komt. Ik zie het als mijn missie om 'het wereldse' en 'het geestelijke' te verbinden, dus zoek altijd concrete werkvormen om iemands bezieling om te zetten naar werk.

Wie ben ik?
Naam: Tom Ribbens
Geboren: 2/11/1963.
Burgerlijke staat:
getrouwd en twee kinderen
(geb. 2001 en 2004)

Relevante opleidingen: maatschappelijk werk (afgestudeerd 1992) en Pulsar-opleiding bij stichting de Voorde.
Favoriete bezigheid: wandelen in het bos of aan de zee.
Uitspraak: "Het gaat om je roeping. Als meer mensen trouw zouden zijn aan hun roeping, zou er meer geluk zijn in de wereld." (Ben Okri)
Tijdschrift: Ode.


Korte levensloop
Ik ben geboren in Bergen op Zoom, maar kwam al snel in Terneuzen (Zeeuws-Vlaanderen) terecht. Zeeland heeft het credo: luctor et emergo (ik worstel en kom boven). Voor mij herkenbaar; ik heb veel geworsteld in mijn leven, maar kwam steeds weer sterker uit de innerlijke strijd (mijn ik werd steeds sterker).
Door ervaring leer ik. Lang heb ik gedaan wat ik niet wilde, totdat ik op het pad kwam van wat ik wel wil. Na mijn studie Maatschappelijk Werk in Breda, deed ik vrijwilligerswerk bij vluchtelingenwerk in AC Oisterwijk en had ik enkele jaren een uitkering. In 1997 richtte ik een stichting op; Met hart en ziel, die in Tilburg initiatieven van baanlozen bundelde. Vanaf 1999 was ik hiervan coördinator en had ik een gesubsidieerde baan via de gemeente.
In 2003 begon ik mijn eigen arbeidstraject WerkWaardig en vanaf 2006 ben ik als zelfstandig ondernemer werkzaam. Mijn uiteindelijke droom is om met een aantal mensen, gezinnen met kinderen op een natuurlijke plek te wonen en door middel van uitwisseling van talent zoveel mogelijk in ons eigen onderhoud te voorzien.